Pachet centrala pe lemne 30 kW Termax, regulator de tiraj, grup de siguranta + Rezervor/Puffer acumulare KOPH 2000 litri + Cos fum dublu-perete inox, diametru interior 200 mm + Boiler stativ 300 litri cu 2 serpentine Termax

21.250,00 RON set
Livrare gratuita pe rutele ABCinstalatii
Putere (KW)
Cod produs - SKU 9799739201093

Descriere

Pachet centrala pe lemne 30 kW Termax, regulator de tiraj, grup de siguranta + Rezervor/Puffer acumulare KOPH 2000 litri + Cos fum dublu-perete inox, diametru interior 200 mm + Boiler stativ 300 litri cu 2 serpentine Termax


Specificatii tehnice

CARACTERISTICI GENERALE
Utilizare Rezidential
Tip centrala termica Conventionala
Destinat pentru Incalzire
Suprafata de montare Podea
Tip alimentare Lemne
Preparare apa calda Cu ajutorul unui boiler cu serpentina
Tiraj evacuare gaze arse Natural
Tip panou de comanda Mecanic
Putere utila maxima incalzire 30 kW
Recomandat pentru incaperi pana la 180 mp
Continut pachet Pachet cazan lemn Termax 30 kw, complet echipat + Puffer 2000l + boiler bivalent 300l + cos fum 200mm
Kit evacuare gaze arse Nu
Culoare Negru/Rosu
CIRCUIT DE INCALZIRE
Putere nominala maxima incalzire 30 kW
Temperatura maxima cazan 90 C
Presiune maxima instalatie incalzire 2.5 bar
DIMENSIUNI INSTALARE
Diametru evacuare gaze arse 180 mm
DIMENSIUNI
Inaltime 1260 mm
Latime 590 mm
Adancime 720 mm
Greutate 295 kg


CONTINUTUL PACHETULUI

Pachet centrala pe lemne 30 kW Termax cu ardere normala, volum manta apa 90 litri, regulator de tiraj, grup de siguranta, echipata complet
Rezervor/Puffer acumulare KOPH VTA4 ECONOM 2000 3, fara serpentine, 2000 litri, grosime tabla 4 mm
Boiler stativ 300 litri cu 2 serpentine Termax
Kit cos de fum din inox cu dublu perete, inaltime 4 metri, diametru interior 200 mm

Centrala pe lemne 30 KW Termax - Eficienta si performanta intr-un singur produs

Centrala pe lemne 30 kw Termax cu ardere normala este solutia ideala pentru incalzirea locuintelor si a spatiilor comerciale cu suprafete de pana la 180m². Fiind construita din otel de inalta calitate, aceasta centrala pe lemne asigura o eficienta energetica ridicata si o durabilitate crescuta.

 

Incalzeste-ti locuinta in mod economic cu centrala pe lemne 30 kw Termax

Centrale cu combustibil solid fabricate din otel sunt destinate pentru incalzirea cladirilor rezidentiale si comerciale, precum si a sistemelor mari de incalzire, fie ca surse de caldura primare sau alternative. Acestea sunt concepute in principal pentru a arde combustibilii solizi si uleiurile de incalzire (cu adaugarea arzatorului si automatizarea automatizarii) si peletele (cu adaugarea simpla a arzatorului de pelete) intr-un regim de temperatura de 90/60 ° C.

Camera de ardere si partea convectiva a cazanului sunt fabricate din tabla de otel de inalta calitate 5 (mm) si sunt conectate la tehnologia moderna de taiere si sudare, care asigura o fiabilitate ridicata in functionare, precum si o longevitate mare si calitativa a cazanului. Usile pentru combustibil sunt suficient de mari pentru a permite arderea unor bucati mari de lemn de foc. Cazanul este bine izolat termic cu vata de sticla in tabla de calitate superioara, simpla si practica.

Instalarea si punerea in functiune a cazanului sunt simple, iar conectorii sunt standard. Testarea fiecarei scurgeri a cazanului este dubla si se efectueaza cu dispozitive si echipamente speciale. Garantia producatorului la sudurile din corpul cazanului este de 5 ani, cu serviciul furnizat in timp, cand programul permite personalului de service sa efectueze interventia.

1. Caracteristicile dimensionale ale cazanelor cu combustibil solid

 

2. Conectarea cazanului la cosul de fum


 

3. Amplasarea corecta a cosului de fum in raport cu acoperisul


 

4. Dimensionarea corecta a cosului de fum


 

5. Pozitionarea cazanului in camera special destinata amplasarii acestuia


 

6. Instalarea cazanului pe un sistem de incalzire inchis


7. Diagrama de instalare a supapei termice cu racorduri de ¾


8. Schema de imbinare a cazanului cu un sistem de incalzire deschis


9. Verificarea inchiderii usilor

 

 

Centralele Termax sunt proiectate pentru a arde combustibilii solizi, uleiurile de incalzire si peletele, oferind flexibilitate in alegerea tipului de combustibil utilizat. Camera de ardere si partea convectiva a cazanului sunt realizate din tabla de otel de 5 mm, garantand o fiabilitate si longevitate sporite. Usile pentru combustibil sunt suficient de mari pentru a permite arderea bucatilor mari de lemn de foc, iar cazanul este bine izolat termic cu vata de sticla.

Instalarea si punerea in functiune a centralei pe lemne 30 kw Termax sunt simple, iar conectorii sunt standard. Testarea scurgerilor cazanului se efectueaza de doua ori cu dispozitive si echipamente speciale, asigurandu-se astfel siguranta si eficienta in functionare. Garantia producatorului la sudurile din corpul cazanului este de 5 ani, iar serviciul de mentenanta este furnizat in timp util de personalul de service.

Cazanul Termax dispune de trei schimbatoare de caldura, asigurand astfel un grad ridicat de utilizare a arderii combustibilului solid. Acesta este prevazut cu ardere superioara si ofera cele mai bune rezultate atunci cand lucreaza cu carbune granulat si deseuri de lemn.

Curatarea cazanului este usoara si accesibila, datorita dimensiunilor generoase ale deschiderilor pentru incalzire si curatare. Un kit de curatare este inclus in pachet, facilitand procesul de intretinere a cazanului. Pentru a asigura siguranta si durabilitate, este interzisa arderea cauciucului, materialelor plastice, deșeurilor organice si textile.

Centrala pe lemne 30 kw Termax este testata si certificata in conformitate cu standardele europene EN 303-5 si EN 304 si fabricata in conformitate cu ISO 9001: 2008. Alege Termax pentru o solutie de incalzire eficienta, economica si durabila.

Rezervor acumulare (Puffer) Koph 2000 l este un rezervor care poate fi utilizat pentru acumularea caldurii generate de un cazan. Pufferul este un rezervor de acumulare izolat, fabricat din oţel, care stochează energia termică și optimizează regimul de funcționare a cazanelor pe combustibil solid.

Prin utilizarea lor se reduce în mod substanțial consumul de combustibil și se mărește autonomia de funcționare. Echipamentul face legătura între sursa de căldură, fie ea o centrală termica, panouri solare sau pompe de căldură şi echipamentele de distribuţie a căldurii, în cazul de faţă, radiatoarele(caloriferele) sau instalația de încălzire prin pardoseală. Energia termică poate fi stocată pentru perioade mai îndelungate decât în cazul unei centrale termice şi este eliberată doar atunci când e nevoie, ceea ce creşte cu câteva zeci de procente randamentul sistemului de încălzire.


Avantajele folosirii unui puffer (acumulator apa calda):

Prin folosirea rezervorului de acumulare se reduce consumul de combustibil cu 20%-30%; cazanul trebuie reincarcat mai rar, si o singura incarcatura de combustibil poate asigura necesarul de agent termic de temperatura corespunzatoare chiar si pe o durata de 1-2 zile. Un alt avantaj important este ca se va extinde mult timpul în care cazanul nostru va functiona la putere nominala, deci la randamentul sau maxim, consumand mai putin combustibil, procesul de ardere fiind mai eficient, scad emisiile de noxe, se reduc depunerile de gudron, se inlatura pericolul de coroziune, crescand durata de viafa a cazanului. Pe lângă faptul că protejam natura, realizam deci şi economii. Sfat in alegerea unui puffer : la fiecare kW al centralei aveti nevoie de 10 - 25 litri de apa acumulati in puffer. De exemplu, pentru o centrala pe lemne de 30 kW aveti nevoie de un minim de 300 litri si un optim de 750 litri. Pufferele sunt utile în locuinţele care folosesc centrale pe lemne sau brichete pentru încălzire, dar oferă o eficienţă sporită şi în cazul utilizatorilor care deţin panouri solare.


Clasificare În funcţie de numărul de serpentine:

 • puffere fără serpentină - sunt ideale pentru a fi utilizate în combinaţie cu centralele pe combustibil solid, indiferent dacă e vorba despre lemne sau peleţi.
 • puffere cu o serpentină - sunt utilizate în instalaţii de încălzire cu o singură sursă de căldură, care poate fi o centrală pe combustibil gazos sau solid ori un panou solar.
 • puffere cu doua serpentine - sunt utilizate în instalaţii de încălzire cu două surse de căldură, care pot funcţiona simultan, cum ar fi o centrală pe combustibil gazos sau solid şi un panou solar ori o pompă de căldură. Suprafaţa mare a serpentinelor oferă un randament eficient, mai ales în cazul panourilor solare.


Avantajele Pufferului fara serpentina Koph 2000 l:

 • Izolatie
 • Montare multipozitie a senzorului de temperatura;
 • Suprafata exterioara a rezervorului grunduita;
 • Racordurile Intrare /Iesire sunt intr-un unghi de 180 grade;
 • Montaj usor

Boilerul cu 2 serpentine – pentru utilizarea combinata a doua surse de caldura. Acest model are doua serpentine in paralel, situate in intregul volum al unitatii pentru o eficienta maxima in incalzirea apei, indiferent de anotimp. Printr-o combinatie adecvata a regimurilor de functionare a celor doua serpentine pe tot parcursul anului se va putea incalzi apa, fara utilizarea de energie electrica scumpa.


Acest tip de boiler utilizeaza 2 surse pentru incalzirea apei calde menajere:

 1. Serpentina pentru panoul solar sau pompa de caldura
 2. Serpentina pentru centrala termica sau termosemineu/termofocar


Pentru usurinta in functionare dispune de racorduri pentru senzori de temperatura, racorduri pentru recirculare, pentru folosirea in instalatii de incalzire in pardoseala, precum si de o flansa pentru curatarea facila a sedimentelor.

Boilerele sunt acoperite cu o husa speciala din piele artificială.


Boilerele Termax sunt fabricate în conformitate cu standardele actuale în domeniu. Echipamentele din oțel sunt fabricate din tablă de oțel de calitate, cu grosimea de 3 mm, țevile respectă standardele, suprafața interioară este tratată prin emailare și împotriva coroziunii se folosește protecția catodică.

Suprafața exterioară este acoperită cu poliuretan dur de înaltă densitate, cu permeabilitate scăzută la căldură începând de la 100 de litri până la 3000 de litri și cu burete cu grad de izolare ridicată pentru capacități de 4000 și mai mari.


Boilerele sunt proiectate pentru folosirea la o presiune de lucru de maxim 10 bari, astfel încât să poată funcționa la presiunea rețelei de apă și sunt supuse la o presiune de testare de 13 bari.

Pentru a reduce posibilitatea ca bacteriile să se reproducă în zona inferioară a boilerelor, zona inferioară a vasului este încălzită de serpentine. În acest scop, țevile din această zonă sunt proiectate astfel circulația apei să fie accelerată (sistem gât de lebăda). Fiecare boiler are o formă convexă în partea de sus și de jos pentru a crește rezistența la presiune. Țevile care formează serpentinele sunt confecționate din oțel cu conținut redus de carbon, cu coeficient de transfer al căldurii ridicat, realizate dintr-un aliaj special. 

 


Cos de fum din inox cu diametru 200 mm se utilizeaza pentru evacuarea produselor de ardere ale aparatelor de incalzire, in atmosfera exterioara. Aceasta evacuare trebuie efectuata in conditii de siguranta si la o inaltime de siguranta (deasupra nivelului acoperisurilor).

Un alt element important in functionarea unui cos de fum este izolatia termica care influenteaza direct randamentul cosului de fum si implicit al aparatului de incalzire.


Cosul de fum din inox este format din:

 • Capac terminal tip A - 1 buc;
 • Colier de fixare pe zid tip L - 4buc;
 • Teu inox 90 - 1 buc;
 • Suport intermediar - 1 buc;
 • Capac condensatie - 1 buc;
 • Placuta de identificare - 1 buc;
 • Tub 1 metru - 4 buc;


Avantajele folosirii unui cos de fum din inox sunt:

 • elemente componente cu precizie ridicata;
 • greutate proprie redus;
 • volum de montaj redus;
 • manopera si durata de executie redusa;
 • temperatura redusa a suprafetei exterioare;
 • rezistenta la umiditate si coroziune chimica deosebit de ridicata.


Diametrul interior al cosului de fum se obtine in baza unui proiect realizat de personal specializat.

Cu titlu informative,diametrul interior se poate obtine si cu ajutorul unor diagrame avand ca date de intrare puterea,tipul centralei si inaltimea cosului de fum.

In nici-un caz diametrul cosului de fum nu va fi mai mic decat diametrul de iesire din centrala!


Cosul de fum din inox dublu perete (DP) este o structura metalica cu pereti dubli,format din doua tubulaturi concentrice cu strat izolator intre acestea.

Tuburile sunt sudate continuu pe generatoare pe masina automata WIG.

Materialul tubului interior este tabla inox W1.4301(AISI304) cu grosimea de 0.7mm pentru Di≥400mm si 0.5mm pentru Di<400mm.

Materialul tubului exterior este tabla inox feritic.

Materialul izolator este vata minerala bazaltica sub forma de cochilii cu grosimea de 40mm si conductivitate de 0.038w/mK produsa de Rockwool.


Detalii

SKU
9799739201093
Categorii
Greutate
295 kg
Brand