Pachet centrala pe lemne 30 kW Termax + Rezervor/Puffer acumulare KOPH 2000 litri + Cos fum dublu-perete inox, diametru interior 200 mm + Boiler termoelectric TESY BiLight cu 1 Serpentina GCV9S, 120l + Calorifere

21.726,00 RON buc
Livrare gratuita pe rutele ABCinstalatii
Putere (KW)
Cod produs - SKU 9799739201055

Descriere

Pachet centrala pe lemne 30 kW Termax + Rezervor/Puffer acumulare KOPH 2000 litri + Cos fum dublu-perete inox, diametru interior 200 mm + + Boiler termoelectric TESY BiLight cu 1 Serpentina GCV9S, 120l + Calorifere

SPECIFICATII TEHNICE

CARACTERISTICI GENERALE
Utilizare Rezidential
Tip centrala termica Conventionala
Destinat pentru Incalzire
Suprafata de montare Podea
Tip alimentare Lemne
Preparare apa calda Cu ajutorul unui boiler cu serpentina
Tiraj evacuare gaze arse Natural
Tip panou de comanda Mecanic
Putere utila maxima incalzire 30 kW
Recomandat pentru incaperi pana la 180 mp
Continut pachet Pachet cazan lemn Termax 30 kw, complet echipat + Puffer 2000l + boiler 120l + cos fum 200mm + calorifere
Kit evacuare gaze arse Nu
Culoare Negru/Rosu
CIRCUIT DE INCALZIRE
Putere nominala maxima incalzire 30 kW
Temperatura maxima cazan 90 C
Presiune maxima instalatie incalzire 2.5 bar
DIMENSIUNI INSTALARE
Diametru evacuare gaze arse 180 mm
DIMENSIUNI
Inaltime 1260 mm
Latime 590 mm
Adancime 720 mm
Greutate 295 kg

Pachetul contine:

Pachet centrala pe lemne 30 kW Termax cu ardere normala, volum manta apa 90 litri, regulator de tiraj, grup de siguranta, echipata complet
Rezervor/Puffer acumulare KOPH VTA4 ECONOM 2000 3, fara serpentine, 2000 litri, grosime tabla 4 mm
Boiler termoelectric TESY BiLight cu 1 Serpentina GCV9S, 120l
Kit cos de fum din inox cu dublu perete, inaltime 4 metri, diametru interior 200 mm
1 x RADIATOR KOPH 22/600/1600 3552 W
1 x RADIATOR KOPH 22/600/1400 3108W
2 x RADIATOR KOPH 22/600/1200 2664W
1 x RADIATOR KOPH 22/600/600 1332W
1 x RADIATOR BAIE KOPH 500/1200 DREPT 634W
6 x Set 2 robineti KOPH 1/2", tur-retur

Centrala pe lemne 30 KW Termax - Eficienta si performanta intr-un singur produs

Centrala pe lemne 30 kw Termax cu ardere normala este solutia ideala pentru incalzirea locuintelor si a spatiilor comerciale cu suprafete de pana la 180m². Fiind construita din otel de inalta calitate, aceasta centrala pe lemne asigura o eficienta energetica ridicata si o durabilitate crescuta.

 

Incalzeste-ti locuinta in mod economic cu centrala pe lemne 30 kw Termax

 

Centrale cu combustibil solid fabricate din otel sunt destinate pentru incalzirea cladirilor rezidentiale si comerciale, precum si a sistemelor mari de incalzire, fie ca surse de caldura primare sau alternative. Acestea sunt concepute in principal pentru a arde combustibilii solizi si uleiurile de incalzire (cu adaugarea arzatorului si automatizarea automatizarii) si peletele (cu adaugarea simpla a arzatorului de pelete) intr-un regim de temperatura de 90/60 ° C.

Camera de ardere si partea convectiva a cazanului sunt fabricate din tabla de otel de inalta calitate 5 (mm) si sunt conectate la tehnologia moderna de taiere si sudare, care asigura o fiabilitate ridicata in functionare, precum si o longevitate mare si calitativa a cazanului. Usile pentru combustibil sunt suficient de mari pentru a permite arderea unor bucati mari de lemn de foc. Cazanul este bine izolat termic cu vata de sticla in tabla de calitate superioara, simpla si practica.

Instalarea si punerea in functiune a cazanului sunt simple, iar conectorii sunt standard. Testarea fiecarei scurgeri a cazanului este dubla si se efectueaza cu dispozitive si echipamente speciale. Garantia producatorului la sudurile din corpul cazanului este de 5 ani, cu serviciul furnizat in timp, cand programul permite personalului de service sa efectueze interventia.

1. Caracteristicile dimensionale ale cazanelor cu combustibil solid

 

2. Conectarea cazanului la cosul de fum


 

3. Amplasarea corecta a cosului de fum in raport cu acoperisul


 

4. Dimensionarea corecta a cosului de fum


 

5. Pozitionarea cazanului in camera special destinata amplasarii acestuia


 

6. Instalarea cazanului pe un sistem de incalzire inchis


7. Diagrama de instalare a supapei termice cu racorduri de ¾


8. Schema de imbinare a cazanului cu un sistem de incalzire deschis


9. Verificarea inchiderii usilor

 

 

Centralele Termax sunt proiectate pentru a arde combustibilii solizi, uleiurile de incalzire si peletele, oferind flexibilitate in alegerea tipului de combustibil utilizat. Camera de ardere si partea convectiva a cazanului sunt realizate din tabla de otel de 5 mm, garantand o fiabilitate si longevitate sporite. Usile pentru combustibil sunt suficient de mari pentru a permite arderea bucatilor mari de lemn de foc, iar cazanul este bine izolat termic cu vata de sticla.

Instalarea si punerea in functiune a centralei pe lemne 30 kw Termax sunt simple, iar conectorii sunt standard. Testarea scurgerilor cazanului se efectueaza de doua ori cu dispozitive si echipamente speciale, asigurandu-se astfel siguranta si eficienta in functionare. Garantia producatorului la sudurile din corpul cazanului este de 5 ani, iar serviciul de mentenanta este furnizat in timp util de personalul de service.

Cazanul Termax dispune de trei schimbatoare de caldura, asigurand astfel un grad ridicat de utilizare a arderii combustibilului solid. Acesta este prevazut cu ardere superioara si ofera cele mai bune rezultate atunci cand lucreaza cu carbune granulat si deseuri de lemn.

Curatarea cazanului este usoara si accesibila, datorita dimensiunilor generoase ale deschiderilor pentru incalzire si curatare. Un kit de curatare este inclus in pachet, facilitand procesul de intretinere a cazanului. Pentru a asigura siguranta si durabilitate, este interzisa arderea cauciucului, materialelor plastice, deșeurilor organice si textile.

Centrala pe lemne 30 kw Termax este testata si certificata in conformitate cu standardele europene EN 303-5 si EN 304 si fabricata in conformitate cu ISO 9001: 2008. Alege Termax pentru o solutie de incalzire eficienta, economica si durabila.

Rezervor acumulare (Puffer) Koph 2000 l este un rezervor care poate fi utilizat pentru acumularea caldurii generate de un cazan. Pufferul este un rezervor de acumulare izolat, fabricat din oţel, care stochează energia termică și optimizează regimul de funcționare a cazanelor pe combustibil solid.

Prin utilizarea lor se reduce în mod substanțial consumul de combustibil și se mărește autonomia de funcționare. Echipamentul face legătura între sursa de căldură, fie ea o centrală termica, panouri solare sau pompe de căldură şi echipamentele de distribuţie a căldurii, în cazul de faţă, radiatoarele(caloriferele) sau instalația de încălzire prin pardoseală. Energia termică poate fi stocată pentru perioade mai îndelungate decât în cazul unei centrale termice şi este eliberată doar atunci când e nevoie, ceea ce creşte cu câteva zeci de procente randamentul sistemului de încălzire.


Avantajele folosirii unui puffer (acumulator apa calda):

Prin folosirea rezervorului de acumulare se reduce consumul de combustibil cu 20%-30%; cazanul trebuie reincarcat mai rar, si o singura incarcatura de combustibil poate asigura necesarul de agent termic de temperatura corespunzatoare chiar si pe o durata de 1-2 zile. Un alt avantaj important este ca se va extinde mult timpul în care cazanul nostru va functiona la putere nominala, deci la randamentul sau maxim, consumand mai putin combustibil, procesul de ardere fiind mai eficient, scad emisiile de noxe, se reduc depunerile de gudron, se inlatura pericolul de coroziune, crescand durata de viafa a cazanului. Pe lângă faptul că protejam natura, realizam deci şi economii. Sfat in alegerea unui puffer : la fiecare kW al centralei aveti nevoie de 10 - 25 litri de apa acumulati in puffer. De exemplu, pentru o centrala pe lemne de 30 kW aveti nevoie de un minim de 300 litri si un optim de 750 litri. Pufferele sunt utile în locuinţele care folosesc centrale pe lemne sau brichete pentru încălzire, dar oferă o eficienţă sporită şi în cazul utilizatorilor care deţin panouri solare.


Clasificare În funcţie de numărul de serpentine:

 • puffere fără serpentină - sunt ideale pentru a fi utilizate în combinaţie cu centralele pe combustibil solid, indiferent dacă e vorba despre lemne sau peleţi.
 • puffere cu o serpentină - sunt utilizate în instalaţii de încălzire cu o singură sursă de căldură, care poate fi o centrală pe combustibil gazos sau solid ori un panou solar.
 • puffere cu doua serpentine - sunt utilizate în instalaţii de încălzire cu două surse de căldură, care pot funcţiona simultan, cum ar fi o centrală pe combustibil gazos sau solid şi un panou solar ori o pompă de căldură. Suprafaţa mare a serpentinelor oferă un randament eficient, mai ales în cazul panourilor solare.

Avantajele Pufferului fara serpentina Koph 2000 l:

 • Izolatie
 • Montare multipozitie a senzorului de temperatura;
 • Suprafata exterioara a rezervorului grunduita;
 • Racordurile Intrare /Iesire sunt intr-un unghi de 180 grade;
 • Montaj usor

Boiler termo-electric vertical TESY BiLight cu 1 serpentina GCV9S 1204420 B11 TSRCP, 120l, 2000W, 8 bar, alb

    Serpentina: Sistem de incalzire a apei calde, economic, eficient si sigur, proiectat pentru racordarea la o centrala termica sau alt sistem similar de incalzire centrala cu circuit inchis de incalzire.

    Teaca pentru senzorul termic: Teaca permite senzorului termic sa transmita informatia despre temperatura exacta a apei din vecinatatea de jos a serpentinei si asigura controlul precis al functionarii serpentinei. La o instalare corecta, sistemul va da maximum de eficienta cu un risc minim de supra-incalzire.

    Protectie cu sticla ceramica: Boilerele TESY sunt fabricate cu o tehnologie foarte moderna de acoperire cu un strat de sticla-ceramica pe interiorul vasului. Acoperirea cu sticla ceramica asigura o protectie de durata impotriva coroziunii si garanteaza folosirea de lunga durata a boilerului.

    Anod de magneziu: Anod de magneziu cu termen de viata marit cu 50%. Poate fi usor demontat si inlocuit.

    Flansa: Flansa permite accesul liber la grupul electric al boilerului usurand astfel inlocuirea anodului si a elementului de incalzire.

    Intrerupator rezistent la umiditate: Boilerele TESY sunt echipate cu un intrerupator rezistent la umiditate si un sistem electric fiabil garantat de certificarile de siguranta europene.

    Izolatie fara CFC: Izolatie termica de inalta eficienta din poliurentan rigid de inalta densitate fara CFC, ce garanteaza o pierdere minima de caldura si economisirea de energie.

SPECIFICATII TEHNICE

 • Intrerupator On/ Off
 • Capacitatea serpentinei (l): 3.19 l
 • Termostat reglabil
 • Debit ACM in mod continuu la ΔT35°C *60-80°C (l/h): 433
 • Presiunea de lucru a vasului (Mpa): 0.8
 • Instalare verticala
 • Anod de magneziu
 • PISTON effect: Cantitate maxima de apa la 40°C (**15-60°C), fara suport termic (l): 128.1
 • Racordurile hidraulice ale serpentinei – Intrare/ Iesire: 3/4"
 • Capacitate nominala (l): 111
 • Supapa de siguranta
 • Timpul minim de incalzire *80°C-**15/60°C: 22 min
 • Timpul de incalzire de la 15°C la 65°C: 3h 30min
 • Presiunea de lucru in serpentina (Mpa): 0.6
 • Protectia vasului: sticla ceramica
 • Teaca pentru senzor termic
 • Temperatura maxima de functionare (°C): 85
 • Suprafata de schimb termic a serpentine (m²): 0.7
 • Puterea maxima a serpentinei in mod continuu *60-80°C (kW): 18.8


Cosul de fum din inox este format din:

 • Capac terminal tip A - 1 buc;
 • Colier de fixare pe zid tip L - 4buc;
 • Teu inox 90 - 1 buc;
 • Suport intermediar - 1 buc;
 • Capac condensatie - 1 buc;
 • Placuta de identificare - 1 buc;
 • Tub 1 metru - 4 buc;


Avantajele folosirii unui cos de fum din inox sunt:

 • elemente componente cu precizie ridicata;
 • greutate proprie redus;
 • volum de montaj redus;
 • manopera si durata de executie redusa;
 • temperatura redusa a suprafetei exterioare;
 • rezistenta la umiditate si coroziune chimica deosebit de ridicata.


Diametrul interior al cosului de fum se obtine in baza unui proiect realizat de personal specializat.

Cu titlu informative,diametrul interior se poate obtine si cu ajutorul unor diagrame avand ca date de intrare puterea,tipul centralei si inaltimea cosului de fum.

In nici-un caz diametrul cosului de fum nu va fi mai mic decat diametrul de iesire din centrala!


Cosul de fum din inox dublu perete (DP) este o structura metalica cu pereti dubli,format din doua tubulaturi concentrice cu strat izolator intre acestea.

Tuburile sunt sudate continuu pe generatoare pe masina automata WIG.

Materialul tubului interior este tabla inox W1.4301(AISI304) cu grosimea de 0.7mm pentru Di≥400mm si 0.5mm pentru Di<400mm.

Materialul tubului exterior este tabla inox feritic.

Materialul izolator este vata minerala bazaltica sub forma de cochilii cu grosimea de 40mm si conductivitate de 0.038w/mK produsa de Rockwool.

Detalii

SKU
9799739201055
Categorii
Greutate
295 kg
Brand