PLACA CU NUTURI UPONOR TECTO 14-17 30 MM - 8.96MP

89,90 RON / m2
Livrare gratuita pe rutele ABCinstalatii
Cod produs - SKU 1005478

Descriere

SPECIFICATII TEHNICE

INALTIME 52 MM
Inaltime [mm] 52 MM
Serie UPONOR
GAMA DE PRODUSE IZOLATIE
BRAND UPONOR
TIP PLACA CU NUTURI
MODEL TECTO
Material EPS
Suprafata 1.1200000000000001 MP
ROL FUNCTIONAL INCAZIRE IN PARDOSEALA
REZIST. TERMICA MATERIAL 0,75 M2K/W
GROSIME IZOLATIE 30 MM
GROSIME TOTALA 52 MM
Lungime [mm] 1450 MM
Latime [mm] 850 MM
LUNGIME 1450 MM
LATIME 850 MM
POTRIVIT PENTRU DIAMETRUL TEVII {Min=14.0, Max=17.0} mm

Placa cu nuturi folosita pentru tevi de dimensiuni 14-17 mm. Placa are incorporata un strat de izolatie termica din polistiren cu o grosime de 30 mm, ce este acoperita cu folie din polistiren negru, dar este si izolata fonic. Pasul de pozitionare a tevii este de 5, 10, 15, 20, 25, 30 cm. Are o rezistenta termica de 0.75 (m2xK)/W si o rezistenta la compresiune de 5 kN/m2

Pentru instalarea sistemului de încălzire prin pardoseală este necesar să fie urmate câteva etape. După aplicarea unei șape brute peste suprafața pe care dorim să montăm instalația, se așează placa cu nuturi. Aceasta are rolul de a susține și fixa țevile prin care circulă agentul termic. Țevile pot fi aranjate cu ușurință printre nuturile special amplasate astfel încât să se realizeze o distribuție cât mai uniformă a țevilor. În acest fel obținem o distribuție omogenă a căldurii în încăpere și un randament energetic mai mare.

Încălzirea prin pardoseală poate fi aplicată pentru orice tip de pardosea. Aceasta este ideală pentru pardoseaua din gresie și parchet, oferind o eficiență energetică ridicată. Instalația poate fi montată atât pentru locuințe de tipul caselor, cât și pentru apartamentele de bloc, precum și pentru clădiri nou construite sau vechi. Dacă avem o izolație bună a clădirii, încălzirea prin pardoseală este cu siguranță o idee excelentă din foarte multe puncte de vedere cum ar fi:

  • căldura este distribuită uniform în interior, fără diferențe termice între podea și tavan. Acest lucru asigură atât un confort termic excelent, cât și o eficiență sporită a sistemului.
  • consum energetic redus. Agentul termic pentru încălzirea prin pardoseală necesită o temperatură mai scăzută, de până la 40 grade celsius, pentru a oferi confortul termic dorit la o temperatură ambientală de 22-24 grade celsius. În acest fel, consumul energetic este mai mic decât în cazul radiatoarelor care au pierderi termice considerabile.
  • aspect estetic plăcut al încăperilor. Fără radiatoare și instalații vizibile, încăperile vor fi mai spațioase și mai ușor de amenajat. În plus, încălzirea prin pardoseală nu ridică praful, ceea ce o face o soluție perfectă pentru încăperi mai curate și alergeni mai puțini.
  • fiabilitate ridicată. Deoarece funcționează la temperaturi mai mici decât în cazul instalațiilor termice ce utilizează radiatoarele, sistemul prin pardoseală nu prezintă riscuri de defecțiuni majore, fiind simplu de montat și de utilizat.

Placa cu nuturi Uponor Tecto este destinata sistemelor de racire sau incalzire prin pardoseala la cladire rezidentiale sau non-rezidentiale.
Placile pot fi instalate sub stratul de sapa si pe langa izolatia termica asigura si o buna izolatie fonica.

Detalii

SKU
1005478
Categorii
Brand