Puffer, Rezervor de acumulare 2000l, cu 1 serpentina pentru incalzire si cu 1 serpentina pentru preparare apa calda menajera, CELSIUS

12.549,00 RON buc
Livrare gratuita pe rutele ABCinstalatii
Volum
Serpentina
Cod produs - SKU 11150215

Descriere

SPECIFICATII TEHNICE


Diametru cu izolație (mm) 1300
Diametru fără izolație (mm) 1100
Capacitate (l) 2000
Presiune maximă de lucru (bar) 3
Înălțime (mm) 2400
Racord apă (inch) 1 1/2"
Racord agent termic (inch) 1 1/2"
Suprafață serpentină ACM (m2) 4.86
Suprafață serpentină inferioară (m2) 3.8
Presiune maximă de lucru serpentină ACM (bar) 8
Masă (kg) 500


Rezervor de acumulare 2000 litri, cu 1 serpentină pentru încălzire și cu 1 serpentină pentru preparare apă caldă menajeră, CELSIUS pentru sisteme de încălzire ale imobilelor rezidențiale sau industriale cu centrale automatizate.

Ce este un rezervor de acumulare sau puffer?

Rezervorul de acumulare este un rezervor izolat de stocare a căldurii, care depozitează apa fierbinte – căldura, realizată de un cazan, colector solar etc., pentru o utilizare ulterioară.

De ce este o idee bună să instalați un rezervor de acumulare în sistemul de încălzire?

Din mai multe motive:

  • Joacă un rol major în protecția cazanului. Energia termică generată în timpul funcționării al cazanului nu este utilizată imediat, este stocată în rezervorul izolat pentru utilizare ulterioară.
  • Rezervorul de acumulare poate fi de mare ajutor în cazul în care puterea cazanului este mai mare decât necesarul de kW al casei, astfel sistemul de încălzire poate stoca surplusul de căldură – ca să nu fie utilizată imediat. Energia termică produsă suplimentar poate fi circulată ulterior într-un mod controlat din rezervor în sistemul de încălzire, rezultând încălzire continuă și temperatură controlată. Astfel, toată căldura produsă de cazan este utilizată, fără energie termică inutilă care iese prin coșul de fum.
  • Rezervoarele mai mici funcționează de obicei în așa fel încât energia termică livrată de cazan pătrunde mai întâi în sistemul de încălzire și doar energia excesivă - neutilizată imediat, este stocată în rezervor.
  • Rezervoarele mai mari sunt potrivite pentru a stoca toată energia termică produsă de un cazan pentru o perioadă mai lungă. Din astfel de depozite, energia termică poate fi utilizată treptat într-un mod controlat pentru a păstra temperatura interioară la valoarea dorită pentru mai multe ore. Cu o astfel de funcționare putem preveni și adunările de funingine și gudron de cărbune. Timpul dintre 2 aprinderi poate fi extins semnificativ.


Prin utilizarea unui rezervor de acumulare 2000 litri, cu 1 serpentină pentru încălzire și cu 1 serpentină pentru preparare apă caldă menajeră, CELSIUS, temperatura clădirii poate să fie mai uniformă, timpul dintre aprinderile cazanului poate să fie extinsă și poate să fie redusă formarea gudronului.

Detalii

SKU
11150215
Greutate
500 kg