Rezervor/Puffer acumulare KOPH VTA4 ECONOM 2000 3, fara serpentine, 2000 litri, grosime tabla 4 mm

7.600,00 RON buc
Livrare gratuita pe rutele ABCinstalatii
Volum
Cod produs - SKU 9789738916333

Descriere

Specificatii tehnice

CARACTERISTICI GENERALE
Tip produs Puffer
Destinat pentru Centrale termice
Utilizare Rezidential
Comercial
Tip boiler Cu acumulare
Capacitate 2000 litri
Tip montare Verticala
Suprafata de montare Podea
Numar serpentine Fara serpentine
Tip panou de comanda Mecanic
Culoare Rosu/crom
SPECIFICATII TEHNICE
Presiune maxima de lucru 3 bar
Temperatura maxima 95 grC
DIMENSIUNI
Diametru 1400 mm
Inaltime 2250 mm
Grosime izolatie 100 mm
Greutate 325 kg


Descriere

Rezervor acumulare (Puffer) Koph 2000 l este un rezervor care poate fi utilizat pentru acumularea caldurii generate de un cazan. Pufferul este un rezervor de acumulare izolat, fabricat din oţel, care stochează energia termică și optimizează regimul de funcționare a cazanelor pe combustibil solid.

Prin utilizarea lor se reduce în mod substanțial consumul de combustibil și se mărește autonomia de funcționare. Echipamentul face legătura între sursa de căldură, fie ea o centrală termica, panouri solare sau pompe de căldură şi echipamentele de distribuţie a căldurii, în cazul de faţă, radiatoarele(caloriferele) sau instalația de încălzire prin pardoseală. Energia termică poate fi stocată pentru perioade mai îndelungate decât în cazul unei centrale termice şi este eliberată doar atunci când e nevoie, ceea ce creşte cu câteva zeci de procente randamentul sistemului de încălzire.


Avantajele folosirii unui puffer (acumulator apa calda):

Prin folosirea rezervorului de acumulare se reduce consumul de combustibil cu 20%-30%; cazanul trebuie reincarcat mai rar, si o singura incarcatura de combustibil poate asigura necesarul de agent termic de temperatura corespunzatoare chiar si pe o durata de 1-2 zile. Un alt avantaj important este ca se va extinde mult timpul în care cazanul nostru va functiona la putere nominala, deci la randamentul sau maxim, consumand mai putin combustibil, procesul de ardere fiind mai eficient, scad emisiile de noxe, se reduc depunerile de gudron, se inlatura pericolul de coroziune, crescand durata de viafa a cazanului. Pe lângă faptul că protejam natura, realizam deci şi economii. Sfat in alegerea unui puffer : la fiecare kW al centralei aveti nevoie de 10 - 25 litri de apa acumulati in puffer. De exemplu, pentru o centrala pe lemne de 30 kW aveti nevoie de un minim de 300 litri si un optim de 750 litri. Pufferele sunt utile în locuinţele care folosesc centrale pe lemne sau brichete pentru încălzire, dar oferă o eficienţă sporită şi în cazul utilizatorilor care deţin panouri solare.


Clasificare În funcţie de numărul de serpentine:

  • puffere fără serpentină - sunt ideale pentru a fi utilizate în combinaţie cu centralele pe combustibil solid, indiferent dacă e vorba despre lemne sau peleţi.
  • puffere cu o serpentină - sunt utilizate în instalaţii de încălzire cu o singură sursă de căldură, care poate fi o centrală pe combustibil gazos sau solid ori un panou solar.
  • puffere cu doua serpentine - sunt utilizate în instalaţii de încălzire cu două surse de căldură, care pot funcţiona simultan, cum ar fi o centrală pe combustibil gazos sau solid şi un panou solar ori o pompă de căldură. Suprafaţa mare a serpentinelor oferă un randament eficient, mai ales în cazul panourilor solare.


Avantajele Pufferului fara serpentina Koph 2000 l:

  • Izolatie
  • Montare multipozitie a senzorului de temperatura
  • Suprafata exterioara a rezervorului grunduita
  • Racordurile Intrare /Iesire sunt intr-un unghi de 180 grad
  • Montaj usor


Detalii

SKU
9789738916333
Greutate
325 kg
Brand